Direktlänk till inlägg 7 januari 2010

Vårat 2009.....

Av Petra Skog - 7 januari 2010 20:43

 Nu ska vi se om jag minns rätt vad vi åstadkom under året som gick, håll till godo!


Januari: Vi får äntligen efter 10 dagar på bb äntligen komma hem med vår lilla prinsessa. Dagarna flyter på och ett helt nytt liv för oss tar sin början. I slutet av månaden så åker vi till Härjedalen för att fira min farmors 80 års dag, det var 30 grader kallt den helgen!


Februari: Vi fortsätter vårt lilla bubble liv med att lära känna vår lilla familjemedlem. Dagarna flyter på och vi åker ofta till bvc för att väga och mäta lilla Novan. Novas morbror och faster fyller år dagarna efter varandra.


Mars: Nu börjar det bli ljusare ute igen och amningen funkar nu helt felfritt. Novas farfar fyller år.


April: Påsken kommer och vi firar den i Härjedalen. Pappa Daniel är ledig länge och veckan efter påsk åker vi för att hälsa på Novas morbror och tjej i Åre. Daniel åker skidor och vi vilar mest tillsammans med mormor i stugan. Nova vaccineras också för första gången.


Maj: Den här månaden börjar vi på babysim med lilla grodan. Vi åker även till Härjedalen för att döpa våran dotter till Nova Tindra Signe i Svegs kyrka. Efter dopet bjuder vi på vår buff'e på gammelgården. Mysig dag! Novas farmor fyller år.


Juni: Dagarna går så otroligt fort och i slutet på månaden blir prinsessan 6 månader. Novas farbror Kim tar studenten och just den dagen är det bara 6 plus grader, burr burr. Kim fyller även år den här månaden och midsommar blev regnig och kall, så den firas här hemma. Nova får sin andra vaccinations spruta.


Juli: Härliga sommar! Tyvärr var den inte alltför varm och gick fruktansvärt fort! Vi åker båt på minisemester till Stockholms skärgård och bor en natt på vandrarhem. Det gick jättebra med Novan. Vi har även det årliga traktorracet i Stavby och som vanligt drog det ca 3000 personer till vår lilla by. Efter det åker vi några dagar till Åland och bor i stuga tillsammans med Novas morfar, ett litet äventyr!


Augusti: Novas plast farfar Göran fyller år. Vi åker även till Söderhamn över dagen för att Fira Daniels faster, Britt, som fyller 70 år.


 Sedan kommer Novas mormor och morbror på besök. Med sej har de kräftor så det blir en liten kräftskiva. Vi åker ner till Kalmar för att hälsa På Daniels mormor och man. Det blir några mysiga dagar med shopping och besök på glasbruket Kosta Boda och Orrefors. Babysimmet fortsätter efter sommar uppehållet och nu börjar vi att umgås med familjen Heljestrand. Lovisa och Nova är nästan lika gamla och de älskar att bada. Vi åker även segelbåt i Stockholm tillsammans med våra vänner Oscar och Vicky, en rolig dag!


September: Dagarna går för fullt och Novan växer så det knakar. Novas farfar kommer hit och fixar i  ordning lite projekt. Novas mormor fyller år så jag och mormor åker iväg till Stockholm för att titta på Buddy Holly. Det är jättebra så det blir en uppskattad present. Vi åker också upp till Härjedalen för att Daniel ska åka tillsammans med Novas morbror till Åre för att cykla nerför Åre skutan.


Oktober: En ganska kall månad. Vi går tillsammans med Lovisa och Jenny på den årliga vaksala marknaden. Vi har också några mammagrupp träffar. I slutet på månaden bär det av till Härjedalen igen för att fira att det är tio år sedan jag slutade nian. Man upptäcker att åren går!



November: Händer inte så mycket. Vi bokar en resa till Egypten och går på årets foto mässa i Älvsjö. Vi vaccinerar oss hela familjen mot svinis och får stå ca. 3 timmar i kö utanför Länna vårdcentral. Daniel fyller år och vi firar även fars dag.


December: Vi tar bort våran älskade hund, Elsa. Blir lite ledsamt. Vi åker till Egypten en vecka på all inclusive hotell och vi bara myser! Novan älskar att sitta i sanden och leka. Ett skönt avbrott. När vi kommer hem börjar varga vintern. Det kommer jättemycket snö och det blir många minus grader. Vi firar Novas första jul med många julklappar, nästan alla till henne. På årets sista dag så firar vi prinsessans första födelsedag! Hon fick en hel tårta själv och Lovisa hjälpte henne lite med den. Vi kan inte riktigt förstå att hon redan har blivit så stor!


Ja ett helt år går fort. Nu blickar vi framåt och väntar med spänning på vad 2010 ska bjuda på. Hoppas ni fortsätter att följa med oss.........


Trevlig kväll


// Petra



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Petra Skog - 8 februari 2010 14:35

Hejsan alla glada! Blev en lång liten mini semster för mej å Nova. Vi blev kvar en vecka längre än beräknat, men inte gjorde det oss nånting, var nog värre för pappa Daniel att vara ensam hemma såååå länge      Annars är allt bara bra, nerverna...

Av Petra Skog - 4 februari 2010 22:38

Välkomna hem till ett härligt snökaos! Tänkte ta bilen och hämta er, men vid närmare eftertanke kan ni lifta?                             ...

Av Petra Skog - 21 januari 2010 13:15

Hejsan! Dåligt bloggande nu igen men dagarna går så fort så jag hinner inte med! Allt är som vanligt här och det rullar på i en väldig fart! Daniel ska vara hemma nu med Nova from. första mars och då ska jag börja jobba HELTID! Det är blandade känslo...

Av Petra Skog - 5 januari 2010 19:14


Hej på er! Trist att det är så förbenat kallt ute. Man blir så himla deppad av att sitta inne hela tiden    Novan har ont i sin mun eftersom det kommer tänder, jag har lika ont jag eftersom en visdomstand spökar, såhär bra humör var vi på inatt:  Får...

Av Petra Skog - 2 januari 2010 22:47

Halloj! Nu har allt lugnat sej lite efter födelsedagsfirande och nyår. Nu sitter jag ensam var uppe eftersom Nova sover å Daniel har feber så de två har lagt sej. Ganska skönt att sitta uppe i sin egen ensamhet nån gång ibland också, eftersom man int...

Skapa flashcards